Înfiinţat în anul 1969, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa este cea mai mare unitate medicală din regiunea de sud est a României. Astfel, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa asigură servicii medicale curative permanente pentru o populaţie de peste 760.000 locuitori ai judeţului Constanţa şi preia majoritatea cazurilor care depăşesc competenţa spitalelor teritoriale din judeţ.

SCJU Constanța deservește în mod direct Constanța și Tulcea (cu o populație de peste 245.000 de locuitori) de unde rezultă un grad de adresabilitate de aproape un milion de locuitori. Mai mult, ca o particularitate, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa asigură asistenţa medicală turiştilor, români şi străini, pe întreg parcursul sezonului estival. Pe timp de vară statisticile au arătat că SCJU deservește în mod direct peste un milion de turiști care vizitează litoralul românesc. Astfel, în sezon estival, la Unitatea de Primiri Urgențe sunt înregistrați peste 500 pacienți la fiecare 24 de ore.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa este spital public finanţat integral din venituri proprii şi funcţionează pe principiul autonomiei financiare. Veniturile proprii ale spitalului provin din sumele încasate pentru serviciile medicale furnizate pe bază de contracte încheiate cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, precum şi din alte surse.

Afișări: 1637   Evaluare: 2.50   Voturi: 2   Click-uri de ieșire: 2   Click-uri de intrare: 0   Favorit: 0  
Adresă
Bd. Tomis 145, Cod Postal 900591, Constanta
Telefon

Adăugați un comentariu sau o evaluare

Articole

  • Link-uri active: 188
  • Link-uri în așteptare: 0
  • Link-uri promovate: 6
  • Total: 192
  • Listate astăzi: 0
  • Categorii principale: 12
  • Subcategorii: 95